TESSENSOHN Juridisch Advies
Begeleidt, adviseert en procedeert!

Over TESSENSOHN Juridisch Advies

Mevrouw mr. drs. E.C. (Eveline) Tessensohn LLM is een gedreven juriste met een open karakter. Haar specialisatie ligt binnen het bestuursrecht, waarbinnen zij zich heeft ontwikkeld tot een expert op het gebied van vastgoedrecht,
omgevingsrecht, ruimtelijke ordeningsrecht, bouwrecht, milieurecht en natuurbeschermingsrecht.
Dankzij haar uitgebreide ervaring weet zij juridische geschillen, ook als deze langdurig zijn, tot een goed einde te brengen. Om boven tafel te krijgen hoe een situatie in elkaar steekt, gaat zij tot het uiterste. Zij weet van aanpakken en stelt de wens van de cliënt centraal. Haar werktempo ligt hoog, na een korte analyse beoordeelt zij welke acties moeten worden verricht en zet zij de boel in gang.
Haar kennis reikt ver, maar ze verliest daarbij nooit de verhoudingen uit het oog. Dankzij haar ruime ervaring met grote ruimtelijke ontwikkelingen, waaronder bestemmingsplanprocedures, politiek gevoelige dossiers en het leidinggeven aan juristenteams, is zij als jurist allround binnen het ruimtelijk domein.
Zij is goed in staat om een spilfunctie te vormen tussen verschillende stakeholders om zodoende het geheel te overzien en tot een oplossing te komen. Het volgen van juridische procedures hoeft uiteraard niet de enige oplossing te zijn. Het gewenste resultaat kan soms sneller en beter worden bereikt met een meer informele aanpak waarbij partijen met elkaar in gesprek gaan en een lang juridisch traject wordt voorkomen.

Mevrouw mr. drs. E.C. (Eveline) Tessensohn LLM heeft als jurist diverse bedrijven en overheidsinstanties, waaronder gemeenten en provincies, bijgestaan en geadviseerd in juridische geschillen op het gebied van ruimtelijke ordening, bouwontwikkeling, milieu, natuur en stikstofdossiers. In sommige gevallen heeft ze ook mediation-trajecten begeleid, op verzoek van de betrokken partijen. Bovendien is ze gespecialiseerd in advies aan gemeenten over sociale zekerheidsrecht. Met haar uitgebreide ervaring op het gebied van handhaving en vergunningen heeft ze als voorzitter in diverse bezwaarschriftencommissies gezeten. Ook vertegenwoordigt ze bedrijven en overheden in bezwaar, beroep of hoger beroep bij respectievelijk de bezwaarcommissie, de rechtbank of de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, zowel in als buiten rechte.




LinkedIn 


 

OPLEIDING 

Mevrouw mr. drs. E.C. (Eveline) Tessensohn LLM is een gemotiveerde academicus die na het behalen van haar VWO diploma aan de slag is gegaan met haar studies. Ze heeft twee studies gevolgd aan de Universiteit Utrecht, namelijk Nederlands recht met als afstudeerrichting Staats- en bestuursrecht en een bestuurskundige opleiding. Deze combinatie van studies stelde haar in staat om haar kennis en begrip van bestuurlijke processen en rechtssystemen verder te ontwikkelen. Daarnaast heeft ze in 2010 een masterdiploma behaald in het Omgevingsrecht, wat haar een goede basis gaf van wet- en regelgeving op het gebied van milieu en ruimtelijke ordening. Om haar kennisniveau op peil te houden volgt zij continue trainingen. Zo heeft zij ook de prestigieuze postacademische specialisatieopleiding Grotius Omgevingsrecht cum laude afgerond. De Grotius opleiding biedt een verbreding en verdieping aan juristen die reeds werkzaam zijn in het bedrijfsleven of de juridische adviespraktijk en al een gedegen basiskennis hebben. Tijdens de opleiding zijn de volgende thema’s aan bod gekomen.                                                                    

* Kerninstrumenten Omgevingswet (prof. mr. B.J. Schueler) 

* Procederen in het omgevingsrecht (prof. mr. B.J. Schueler, mr. J. Hoekstra e.a.)                                                     

* Gemeentelijke plannen: o.m. bestemmingsplan en omgevingsplan (prof. mr. A.G.A. Nijmeijer) 

* Plannen en instrumenten Rijk en provincie (mr. T.E.P.A. Lam)                             

* Bouwen: ook de knip en de omgevingsplanactiviteit (mr. ing. B. Rademaker) 

* Milieurecht: ook de milieubelastende activiteit (mr. A. Collignon)                                                                                      

* Natuurbeschermingsrecht: o.m. stikstofdepositie Natura 2000 (prof. mr. R. Uylenburg) 

* Europees omgevingsrecht (prof. dr. C.W. Backes LLM)                                                  

* Bestuursrechtelijke handhaving (dr. mr. A.B. Blomberg) 

Geluid (mr. drs. J.H. Geerdink) 

* Lucht en Externe veiligheid (mr. N.H. van den Biggelaar)                                          

* Water (prof. mr. H.F.M.W. van Rijswick) 

* Milieueffectrapportage (mr. M.A.A. Soppe) 

* Infrastructuur (mr. H.J.M. Besselink)                                                                                           

* Gebiedsontwikkeling en PPS (prof. dr. ir. A.G. Bregman) 

* Grondexploitatie (mr. J. Hoekstra) 

* Wet voorkeursrecht gemeenten en onteigening (mr. J.F. de Groot)                      

* Schadevergoeding rechtmatige overheidsdaad (prof. mr. drs. B.P.M. van Ravels) 

* Omgevingsrechtelijke aansprakelijkheid (dr. mr. E.H.P. Brans)                                                       

* Milieu en bedrijfsovername, Wet bodembescherming (dr. mr. L.A.J. Spaans, mr. C.M. van Zuiden)

OPLEIDING
Ook volgt zij actuele jurisprudentie en nieuwe ontwikkelingen (als de Omgevingswet en de Wet Kwaliteitsborging) op de voet. Gelet op de vele wetswijzigingen en nieuwe wetten is dit noodzakelijk. Kennisverrijking vormt, naast praktijkervaring, de basis van TESSENSOHN Juridisch Advies.
 

EXPERTISES
Naast kennis van de Algemene wet bestuursrecht, de Grondwet, de Provinciewet, de Gemeentewet en het Burgerlijk Wetboek beschikt TESSENSOHN Juridisch Advies over kennis van onder meer de Wet ruimtelijke ordening (Wro), de Woningwet, de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), de Wet milieubeheer, de Wet natuurbescherming, de Waterwet, de Tracéwet, de Crisis- en herstelwet, de (toekomstige) Omgevingswet, de (toekomstige) Wet kwaliteitsborging, de Wet bodembescherming, de Wet geluidhinder, de Wet Voorkeursrecht gemeenten, de Onteigeningswet, de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Huisvestingswet, de Participatiewet, de Alcoholwet, de Aanbestedingswet, het Europees Verdrag tot bescherming van de rechten van de mens en de fundamentele vrijheden (EVRM), het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie (VWEU), het Verdrag van Aarhus, de Dienstenrichtlijn en de Milieuaansprakelijkheidsrichtlijn.